Dette indhold er sponsoreret. Om du er arkæolog, skattejæger eller blot en privatperson, der leder forsvundne artefakter og ædelmetaller, så er det essentielt at have udstyret i orden. Derfor er det vitalt for den, der ønsker at finde det forsvundne at vide, hvilke funktioner man skal vælge en metaldetektor ud fra.
På jagt efter et bestemt metal
Søger man efter et bestemt metal, så er det vigtigt at finde en metaldetektor, der kan opspore netop dét metal man er på udkig efter. Det ville være ærgerligt at gå på guldjagt, hvorefter man finder ud af, at den metaldetektor man har investeret i, ikke har det fornødne system, der muliggøre en opsporing af ædelmetaller. Vær derfor opmærksom på, hvilke metaller den enkelte detektor kan finde for at undgå potentielt tidsspild. Se hvilken metaldetektor du skal købe her.
Skal du under vand
Er du typen, der godt kan lide at gå langs vandkanten og lede efter fund, så er det ligeledes værd at notere, at metaldetektorer har forskellige dybder, som de kan søge på. Så hvis du bare går langs stranden, er det ikke nødvendigt med en detektor, der er vandtæt i helt ned til 5 meters dybde. Dette leder os videre til det næste punkt, når det kommer til skattejagt under vand. Du skal nemlig sikre dig, at den valgte metaldetektor er vandtæt, og at den er vandtæt i den dybde du ønsker at søge i. Dybden af metaldetektorens vandtæthed varierer nemlig.
Er du afsted i længere tid
Som det gør sig gældende med alt teknik, der er udstyret med batterier, så skal man sørge for at finde en maskine, der kan holde i strøm i den ønskede søgeperiode. Heldigvis holder de fleste metaldetektorer i 30 timer fra fuld opladning, hvilket gør at en dagssøgning ikke er noget problem. Er man derimod på en længere udflugt, uden mulighed for at tilslutte en opladestation, så vigtigt at vide, hvor længe ens metaldetektor kan holde strøm. Dette problem kan dog løses ved at medbringe ekstra batterier, skulle den løbe tør for strøm.
Orienter dig i lovgivningen
Når du begår dig med en metaldetektor, så er der en række regler, der skal overholdes. Disse afhænger af, hvilket museum som har det arkæologiske ansvar for det område der ønskes afsøgt, og det kan derfor være en god idé at rådføre sig hos dem før du indleder din jagt. Det skal dog nævnes, at der også er nogle faste regler, som altid gør sig gældende. På områder, hvor der er fredede fortidsminder må en metaldetektor ikke anvendes. Først når du er minium 2 meter væk fra fredningsgrænsen kan den tages i brug. Derudover må du ikke påbegynde en udgravning af et område, hvor du har lavet et fund.