Nyt badeværelse? Her er 3 ting, du bør overveje inden

Dette indhold er sponsoreret

På et eller andet tidspunkt i livet vil dit badeværelse sandsynligvis have brug for en kærlig hånd. Badeværelset er et af de rum, vi bruger mest i dagligdagen, og det er derfor uundgåeligt, at der opstår slid, forkalkede armaturer og måske små vandskader rundt omkring. Badeværelset er dog også et af de mest komplicerede rum at skulle ombygge, fordi der er mange lovmæssige forhold, tekniske installationer og regler, du skal have i tankerne, før du går i gang. Derfor har vi i denne artikel samlet tre punkter, som du minimum bør overveje, inden du renoverer badeværelset.

Hvad er dit budget?

Inden du påbegynder noget som helst, skal du gøre dig klare tanker omkring, hvor mange penge du kan og vil bruge på projektet. Du kan nemlig først gå i gang med planlægningen, når du har fastlagt et budget. Badeværelset er et af de dyreste rum pr kvadratmeter, når det gælder ombygning, og du skal derfor huske at være realistisk omkring din økonomi, da der hurtigt kan opstå uforudsete omkostninger på et badeværelse. Af den grund bør du starte med at undersøge, hvad diverse nye elementer koster både at købe samt at få installeret og monteret. Se pris på montering af toilet, brusebad, håndvask, badekar og vaskesøjle, så du kender priserne på forhånd, før du lægger dit budget og går i gang med renoveringen.

Hvor meget skal renoveres?

Når du har fastlagt et budget, skal du beslutte dig for, hvor meget af dit nuværende badeværelse du ønsker at beholde, og hvor meget du ønsker at udskifte. I mange tilfælde er det nemlig slet ikke nødvendigt at renovere hele badeværelset, da små udskiftninger og ændringer kan gøre en stor forskel. Du skal derfor beslutte dig for, om du vil renovere hele badeværelset eller blot udskifte individuelle elementer. Du kan faktisk komme utrolig langt ved blot at renovere enkelte dele af badeværelset, så selvom du ikke har et stort budget, kan du stadig få følelsen af et nyt og moderniseret badeværelse. Hvis du eksempelvis kun ønsker en overfladisk modernisering, hvor du ikke behøver at udskifte rør, afløb og kloakinstallationer, kan du spare mange penge.

Skal du have hjælp fra professionelle?

Hvis du ønsker at totalrenovere dit badeværelse, bør du overveje, om du har brug for hjælp fra professionelle fagfolk. Det er de færreste, der kan klare sådan en renovering selv, fordi det kræver færdigheder indenfor både VVS-, murer-, elektriker-, tømrer- og malerarbejde. Der er samtidig også mange regler og love, der gælder, når der skal bygges nyt badeværelse, og det indebærer også en række arbejdsopgaver, der kræver autorisation og tilladelse. Det kan altså være utrolig svært at finde rundt i alt det lovmæssige og tekniske, hvis ikke du får professionel hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *