Sådan finder du motivationen til at træne mere

Dette indhold er sponseret

De fleste kender nok følelsen af at mangle motivationen til at træne. Der kan være mange grunde til dette, men fælles for dem alle er, at du ikke føler den samme lyst til at træne eller føler, at det er blevet en tjans fremfor noget du nyder og synes er sjovt. 

Der er heldigvis meget du kan gøre for at booste motivationen. Ofte kræver det bare at du tænker ud af boksen og er åben for at prøve nye og sjove former for træning. 

I denne artikel finder du et par gode råd til hvordan du får mere motivation til at træne og finder den helt rigtige form for træning.

Find den form for træning der passer dig bedst

Hvis motivationen mangler er forandring måske vejen frem. Ofte ender vi med at sidde fast i de samme rutiner og øvelser, hvilket let kan blive repetitivt og kedeligt og kan gøre, at motivationen helt forsvinder. 

Derfor er det vigtigt at prøve noget nyt og finde den form for træning, der passer dig bedst og som du nyder mest. Måske er du vant til at styrketræne eller dyrke crossfit, og i det tilfælde kan det være en god ide at, for eksempel, prøve løb eller yoga, der bryder dine vante træningsmønstre. 

Her bliver der også brugt andre muskelgrupper, og din krop bliver udfordret og strukket på nye måder. 

Hvis du derimod bare leder efter en træningsform der rammer stort set alle muskler og samtidig forbedrer din kondition burde du overveje at bruge en motionscykel eller kondicykel. 

Cyklen er også et godt alternativ til dig, der døjer med skader, da det er en såkaldt low-impact sport, hvor dine led og sener ikke bliver belastet på samme måde som ved løb og tung styrketræning. 

Den er også let at bruge, hvilket kan gøre det lettere at finde motivationen frem, da du ikke skal sætte dig ind i en masse komplicerede indstillinger. Det er dog en god ide at undersøge hvilken kondicykel der er bedst i test så du er sikker på at finde en der passer til dine behov både når det gælder pris, kvalitet og de enkelte specifikationer og egenskaber.

Ved at vælge en bedst i test motionscykel, er du sikret at det hvert fald er en motionscykel i god kvalitet du får fat i, og ikke noget skrammel, som ikke kan opfylde dine behov.

På kondition.dk finder du også flere guides og tests der kan hjælpe dig med at udforske nye træningsformer og finde ud af, hvad der virker bedst for dig og er bedst i test. 

Få en træningsmakker

Endnu et tip til at finde motivationen frem er at finde en træningsmakker. Hvis du har en du kan træne med bliver det hurtigt lettere at komme afsted til træningscenteret eller ud på løbeturen, fordi i kan motivere hinanden og presse hinanden til at arbejde hårdere. 

Det er også rart at vide, at der venter én i træningscenteret der kan hjælpe dig med de forskellige øvelser og måske få dig ud af din comfort-zone, så du kan prøve nye træningsformer. Derudover gør det også træningen til noget socialt, hvilket er med til at forbedre ikke kun dit fysiske velvære men også dit mentale velvære. 

I kan for eksempel også slutte træningen af med en kop kaffe eller en proteinshake, og vende verdenssituationen samtidig med, at i kan nyde at have gennemført et stærkt træningspas. 

Invester i udstyr

Hvis du træner bruger du sandsynligvis en form for udstyr, om det så er tøj, sko, vægte, maskiner eller andet tilbehør, og sådan noget udstyr er ikke kun en vigtig del af træningen i sig selv. Det kan også være en god motivationskilde. 

Hvis du for eksempel har købt et nyt par træningstights eller nye løbesko vil du sandsynligvis både føle dig godt tilpas og føle lysten til at komme ud og prøve det af eller vise det frem. Det er svært at forklare hvorfor, men der er bare noget motiverende ved nyt træningstøj. Det kan også være at du har anskaffet dig et nyt sæt vægte eller en ny maskine som du glæder dig til at prøve, effekten er den samme. 

Udstyret eller maskinen kan også have stor betydning for hvornår og hvor du træner, hvilket kan være med til at motivere dig til at træne endnu mere. Hvis du for eksempel investerer i træningsudstyr som en motionscykel eller en anden maskine der kan stå i hjemmet er der en god chance for, at du vil få brugt den oftere, da den er mere tilgængelig. 

Du kan også stille din motionscykel foran TV’et og på den måde blive underholdt mens du træner. Motivation kommer trods alt i mange afskygninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *