Sådan restituerer din krop bedst

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du træner meget, så er du helt sikkert bekendt med følelsen af, at alt i kroppen gør ondt. Der er ikke en muskel, som du ikke har ondt i, og som ikke er blevet trænet og styrket godt og grundigt. Men når du har trænet og givet den gas, så skal din krop også have lov til at få ro, så den kan restituere. Men der er mange måder at restituere på, og det kan være individuelt, hvad der fungerer bedst for dig. 

Her får du fire råd med på vejen, så du kan restituere din krop og muskler bedst muligt. 

God og rigelig søvn

God restitution starter med rigelig hvile og søvn. Hvis du ikke får sovet godt om natten, så vil din restitutionsperiode tager længere tid end normalt. Der er mange måder at forbedre din søvn på, og en af dem kan være at investere i en god seng. Du kan læse en elevationsseng test for at finde den perfekte seng for dig. 

Minimér også gerne bruges af din telefon før sengetid, hvis du oplever udfordringer med at falde i søvn.

Aktiv restitution

Du behøver ikke at sidde stille for at give din krop den nødvendige restitution. Med den rette træning er det muligt, at du kan restituere hurtigere ved at bevæge dig. Det kan du for eksempel gøre ved yoga, hvor du strækker musklerne og arbejder i de dybe muskelfibre. Eller du kan løbe en tur. 

Det lyder måske mærkeligt, men en løbetur i et helt roligt tempo kan nogle gange være den bedste måde at restituere på – især hvis du har trænet ben. Det er fordi løb giver blod til musklerne, og dermed giver dem noget at arbejde med, så de kan hele igen. 

Kosttilskud

Man har i de seneste par år forsket en del i kosttilskud, som skal mindske restitutionstiden. Det kan være recovery blends med protein eller kosttilskud med zink og magnesium, som hjælper på træthed og udmattelse af både krop og hjerne.

Massage og affaldsstoffer

Det er ikke altid den bedste idé at massere en muskel, som allerede er øm efter træning. Men med meget blid massage eller foam roller, kan du ligeså stille give musklerne massage, som frigør affaldsstoffer i kroppen. Det vigtigste ved restitution er at komme af med affaldsstofferne, som ophober sig efter en træning, og forsvinder, når musklen påvirkes igen eller slapper af. Husk i denne periode at supplere med meget væske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *