Her er verdens 10 bedste målmænd i fodbold

Der er ingen spillere på fodboldbanen, der er vigtigere end målmanden. En god målmand kan være decideret kampafgørende, og det samme kan en dårlig keeper. I denne artikel giver vi dig et overblik over, hvem der er de ti bedste fodboldmålmænd i 2020. Listen er baseret på statistik og målmændenes performance i den forgangne sæson. Læs med og find ud af hvem, der er de ti bedste fodboldmålmænd i verden.

#10 – Samir Handanovic – Inter Milan

Den slovenske målmandslegende i Inter Milan har altid været en af de bedste på sin position, og har holdt et konsekvent højt niveau igennem mange sæsoner. Alderen presser dog på hos den rutinerede målmand, der i år fyldte 36 og formentlig ikke har mange sæsoner tilbage.

#9 – David de Gea – Manchester United

David de Gea har tidligere kandideret til titlen som den bedste målmand i verden, men det smukke målmandsspil har dog også været præget af små og store fejl de sidste par sæsoner. Det har i enkelte kampe kostet United vitale point, og derfor er de Gea at finde på listens niendeplads.

#8 – Ederson – Manchester City

Ederson var et kæmpe transferscoop, da City annoncerede, at de havde fået fat på en vaskeægte verdensklasse keeper i brasillianske Ederson. Målmandsposten havde på daværende tidspunkt været en kæp i hjulet, hvor man havde svært ved at finde en afløser efter Joe Harts deroute. Ederson har dog ligesom de Gea lukket en del mål ind, der ikke skulle være gået ind og må derfor tage til takke med ottendepladsen.

#7 – Peter Gulacsi – RB Leipzig

Siden Peter Gulacsi blev hentet til RB Leipzig fra søsterklubben i Salzburg har han været flyvende for den kontroversielle højdespringer i tysk fodbold. Han har været fuldstændig afgørende for RB Leipzigs succes de seneste sæsoner, og derfor kommer han ind på plads nummer syv på denne liste. 

#6 – Manuel Neuer – Bayern München

Manuel Neuer var i mange år den ubestridte nummer ét på denne liste. Den tyske landsholdslegende revolutionerede rollen som målmand ved til tider at agere bagerste forsvarsspiller. Han er tilmed den eneste målmand i nyere tid, der har været med i top 3-kapløbet om Ballon d’Or. Dog har seneste års skader arbejdet i mod ham og han er derfor røget lidt nedad ranglisten. 

#5 – Keylor Navas – Paris Saint-Germain

Keylor Navas har været blandt de bedste siden han brillierede for det Costa Ricanske landshold ved VM-slutrunden i 2014. Siden har han spillet for de to storklubber Real Madrid og nu Paris Saint-Germain. Hans alder (33) taget i betragtning er han dog stadig i storform, og viser det sæson efter sæson.

#4 – Thibaut Courtois – Real Madrid

Real Madrid-målmanden Thibaut Cortois er bestemt også blandt verdens bedste målmænd. Det er der ingen som helst tvivl om. Siden skiftet fra Chelsea har Courtois leveret den ene flotte præstation efter den anden for madrillenerne. På den liste er det nok til en placering som nummer fire i verden.

#3 Marc Andre Ter-Stegen – FC Barcelona

Den anden tyske landsholdskeeper Marc Andre Ter-Stegen har også vist i denne sæson, hvorfor han skal tages med i betragtningen som verdens bedste målmand. Selv i en sæson, hvor Barcelona langt fra har været på deres topniveau, har Ter-Stegen disket op med den ene klasseredning efter den anden, og må efterhånden true Neuers førstevalg i det tyske mål.

#2 Alisson Becker – Liverpool FC

Det lykkedes endelig for Liverpool efter tredive års tørke at genvinde Premier League-trofæet. Det skyldes ikke mindst den brasillianske mand i målet for havnebysklubben. Alisson har været en nøglespiller for klubben i samme skala som Mo Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. Dog er én målmand i statistikkerne bedre end Alisson.

#1 Jan Oblak – Athletico Madrid

Listen startede med en slovener, og slutter såmænd og så med en en. Den tidligere eksjugoslaviske  stat er ikke kendt for deres blændende fodboldspil, men alligevel har de produceret to af verdens bedste målmænd. Når det kommer til at være den mest kampafgørende spiller på banen, er Jan Oblak en spiller man altid bør fremhæve. Han er bestemt en af grundene til, at Athletico kun har lukket 27 mål ind i denne La Liga-sæson og har kunne skrabe så mange point sammen. Derfor tildeler vi ham titlen som den bedste målmand i verden på nuværende tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *