Sådan restituerer du bedst

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du dyrker meget motion og træner meget, så har du sandsynligvis hørt om, at hvilepauser og restitution er essentielt for, hvor stort udbytte du får ud af træningen. Du opnår nemlig de bedste resultater, hvis du husker at restituere. Når du udøver en sport, træner eller dyrker motion nedbryder du kroppen, og det er først under selve restitutionen, at kroppen genopbygger sig selv og bliver stærkere. Derfor er det altafgørende, at din krop får tid, ro og næring til genopbygningen. I denne artikel vil vi give dig et par gode råd til, hvordan du restituerer bedst.

Tag det roligt

Når du har haft et hårdt træningspas, skal du de følgende dage sørge for at skrue ned for aktiviteten i de muskler, du netop har brugt. Det betyder ikke, at du skal ligge i sengen hele weekenden, for du restituerer faktisk bedst, hvis du stadig holder kroppen og blodcirkulationen i gang efter din træning. Hvis du eksempelvis har trænet bestemte muskelgrupper, kan du med fordel gå en lang tur, svømme en tur eller dyrke andre motionsformer, hvor du bruger nogle af dine andre muskler. Hvis du føler dig meget træt og øm, kan det også være en god idé at kombinere en let svømmetur med afslapning og selvforkælelse på en enkelt spadag på nogle af Danmarks lækre kurbade og hoteller. Få overblikket her over de bedste tilbud på afslappende spadage, hvor du både kan få masseret de ømme muskler, svømme en tur og og slappe af i rolige omgivelser.

Fyld depoterne op

Du bruger kroppens energidepoter, når du træner, og derfor har du også behov for at få dem fyldt op igen efter en hård træning. Din krop kan ikke genopbygge sig selv, hvis den ikke får de rette byggesten. De vigtigste byggesten i denne proces er kosten, og her er det essentielt, at du indtager kost med det rigtige næringsindhold. Maden du spiser efter din træning, har stor indflydelse på, hvor gode resultater du opnår samt hvor hurtigt din krop går i gang med at restituere. Ved cardiotræning er det især kulhydratlagrene, der skal fyldes op, og ved hård styrketræning er det primært dine proteindepoter, der trænger til opfyldning. Her er det også relevant at nævne, at du opnår de bedste resultater ved at spise indenfor en halv time efter din træning.

Få nok søvn

Din krop restituerer allerbedst, når du sover. Det er under din søvn, at kroppen for alvor kickstarter genopbygningen af blandt andet muskler, fibre og sener. En god tommelfingerregel er at få mellem 7-9 timers søvn hver nat. Du skal helst sørge for at gøre denne døgnrytme til en vane, så du ikke kun får nok søvn på de dage, hvor du har haft et hårdt træningspas. Generelt er en god form og et sundt helbred nemlig dybt afhængig af, at du har en regelmæssig god søvn. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *